omistan juuri tälläisen ja toimii muitta mutkitta ja olen ollut todella tyytyväinen. todella kätevä läppärillä esim automatkoilla. helppo käyttää ja asennuskin oli melko helppoa. kannattaa ostaa jos ei jaksa alkaa säätelee hirveesti eri asennuksilla.
Vastaanotto? | Antenniverkko (DVB-T) |
Liitäntä? | USB/USB2 |
MPEG-2 purku? | Kyllä |
MPEG-4 purku? | Ei |
Conax? | Ei |
CI? | 0 |
Analoginen? | Ei |
Kaukosäädin? | Kyllä |
VideoIn? | Ei |
Lisätietoja | 2*DVB-T, 2*antenna, Digital Radio, Yle tekstitys, nauhoitus, tekstiTV, TimeShifting, Wakeup from Standby, editing sw, OS: XP, MCE, Mac.
Laite vaatii USB 2.0:n. |
Valmistajan tuotekoodi(t) | 10365 / 10456 / 4017273103655 |
Tuotteen EAN-koodi(t) | 4017273103655 / 4017273104560 / 4017273104560 / 4017273104584 / 4172736103655 |
- Vastaanotto (Vastaanottomuoto)
DigiTV-sovitin voi vastaanottaa yhtä monista digitaalisen television lähetysstandardeista. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat DVB-T, DVB-S, DVB-C ja ATSC.
- Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)
Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.
- CI (CI-modulipaikkojen määrä)
CI- eli Common Interface-liitäntä on digitaalisten vastaanottimien standardisoitu rajapinta erilaisten salauksenpurkujärjestelmien liittämiseksi. Jotta CI-liitännällä varustettuihin laitteisiin saadaan kytkettyä Suomen maksutelevisioiden salaukseen käytetty Conax-kortti, tarvitaan vielä lisäksi CI-liitäntään asennettava CA-moduuli.
- Liitäntä (Liitäntätapa)
Liitäntätapa kertoo sen, miten digisovitin kytketään tietokoneeseen. Yleisimmin käytetyt liitäntätavat ovat joko PCI tai USB. PCI-liitännällä kytkettävät digisovittimet sijoitetaan tietokoneen sisään, PCI-korteille varattuun korttipaikkaan, kun taas USB-liitäntäiset laitteet kytketään tietokoneen ulkoiseen USB-väylään. Eli PCI-liitännällä varustettuja digisovittimia ei voida käyttää kannettavissa tietokoneissa.
- Analoginen (Sisältää myös analogisen virittimen)
TV tuners can be connected via PCI-bus, PCIe (PCI Express) bus, FireWire or USB/USB2. The last two alternatives are used by external digital TV tuners.
- HDTV (MPEG-2 HDTV -tuki)
Mikäli TV-korttia halutaan käyttää MPEG-2-pakattujen HDTV-lähetysten (High-Definition Television) vastaanottamiseen, pitää kortin tukea tätä ominaisuutta.
- HDTV (MPEG-4) (MPEG-4 HDTV -tuki)
HDTV (lyhenne sanoista High-Definition Television) ja tarkoittaa teräväpiirtotelevisiolähetyksiä. Mikäli TV-korttia haluaa käyttää MPEG-4-pakattujen HD-lähetysten vastaanottamiseen, pitää kortissa olla HDTV MPEG-4-tuki.
- Kaukosäädin (Löytyykö laitteesta kaukosäädin?)
Joidenkin TV-korttien mukana toimitetaan kaukosäädin, jolla pystyy ohjaamaan TV-kortin toimintaa (katseluohjelman kautta) sekä muita tietokoneen ohjelmia.
- MPEG-2 purku (Rautapohjainen MPEG-2 -purku)
MPEG-2 on yleisin televisiolähetyksissä käytetty pakkausstandardi ja on yleisesti käytössä DVB-T, DVB-S, DVB-C ja ATSC-lähetyksissä. MPEG-2-pakkausta käytetään sekä tavallisissa että teräväpiirtolähetyksissä. Mikäli kortti ei sisällä purkupiiriä, puretaan MPEG-2 -signaali tietokoneen omalla suorittimella.
- MPEG-4 purku (Rautapohjainen MPEG-4 (tai AVC) -purku)
MPEG-4 on edistyksellinen video- ja äänenpakkauksen säiliöformaatti, jota käytetään erityisesti teräväpiirtolähetyksissä. Mikäli kortti ei sisällä purkupiiriä, puretaan MPEG-4 -signaali tietokoneen omalla suorittimella.
- VideoIn (Analogisen videon sisääntuontiliitäntä (esim. S-Video))
Joissain televisiokorteissa on sisääntulo videosignaalille. Liitännän kautta korttiin saa kytkettyä ulkoisen videolähteen ja kaappaamaan ja muuntamaan kuvan digitaaliseen muotoon.
Omistin aikaisemmin saman valmistajan PCIe-väylään kytkettävän tuplaviritinkortin
(Terratec Cinergy 2400i DT), jota ei tahtonut saada kunnolla toimimaan Vista Media Centerissä; välillä kanava "jäätyi" ja kanavien vaihto muutenkin hidasta. Ajurien vaihto "rumban" jälkeen meni hermot, koska kortti ei ottanut toimiakseen kunnolla ja päätin laittaa kortin vaihtoon...
Olen aina epäillyt USB-laitteiden toimivuuttta verrattuna sisäisiin kortteihin, mutta tämä todisti epäilyni vääriksi tällä kertaa:
Tikku kiinni->uusimmat ajurit->kanavien viritys (kaikki löyty kertaheitolla) ja ei muuta ku kattoon.
Verrattuna Terratec
Terratec Cinergy 2400i DT:n
- Kanavanvaihto nopeampi
- Kanavat ei jäädy
- "Ei signaalia" -ongelmia ei ole esiintyny lyhyen käytön jälkeen.
- Voi ottaa esim. matkalle mukaan ja katsoa TV:tä vaikka läppärin kautta.
Toimii mahdollisesti hyvin (verrattuna tavalliseen usb-digivitittimeen) noilla kahdella mukaan tulevalla pikkuantennilla heikommallakin signaalilla, koska tikku osaa hyödyntää molempien signaalin samanaikaisesti (Cinergy).
Jos olet harkinnut digivirittimen hankkimista koneeseen, niin unohda muut viritykset jä hanki tällainen. Voit katsella lisäksi toista kanavaa nauhoituksen aikana (tupaviritin)
Hyvä laite! Automatkalla kiva katsella, ei mitään ongelmaa, kunhan vain ei ajele metsäpätkille. Pelloilla tms. kuva on virheetön. Tätä on eniten käytettu kuitenkin kattoantennilla. Kuva erittäin hyvä. Kaukosäädin toimii todella hyvin. Kake toimii jopa peitteen alta. Kaukosäätimellä saa myös kätevästi sammutettua tietokoneen. Hyvä vehje. Suosittelen,
Hyvä laite kokonaisuudessaan. Ei tarvita turhia säätöjä ja kikkailuja, vaan lähtee toimimaan kerrasta. Aivan käsittämättömän hyvä kuva omilla pikkuantenneilla.
Myös viimeisimmällä ohjelmaversiolla (4.98.00.114) mm. YLEn tekstitykset saa tallentumaan oikein .ts-formaattiin. (Ja sitähän taas saa purettua esim. ProjectX:llä.) Tallennus onnistuu myös ajastettuna.
Kaukosäätimen toiminnassa taitaa olla pientä virittämistä (toimii joskus, joskus taas ei), mutta sitä en käytännössä tarvitse läppärissä. Jos sen sijaan tikun virittää kotiteatteri-PC:lle, niin silloin tilanne voi olla toinen.
Arvostele tämä tuote
Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin
Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.